Studii universitare gratuite la Education on Tour 2014! Universităţi din Suedia şi Danemarca vin în 5 oraşe din România între 17 şi 21 februarie.

  1. Acasă
  2. Blog
  3. Studii universitare gratuite la Education on Tour 2014! Universităţi din Suedia şi Danemarca vin în 5 oraşe din România între 17 şi 21 februarie.

Învăţământ de calitate cu ZERO taxe!Între 17 şi 21 februarie 2014, universităţi din Suedia, Danemarca şi Olanda vin în Bucureşti şi în alte 4 oraşe din vestul României să recruteze studenţi români. Education on Tour 2014 va debuta pe 17 februarie la Craiova, urmând ca în zilele urmatoare să ajungă respectiv la Timişoara, Oradea, Cluj şi Bucureşti. Participarea este gratuită, înscrierile se fac pe site-ul www.eef.ro.

Când vine vorba să alegi o destinaţie de studiu în străinătate, opţiunile sunt aproape nelimitate. Totuşi, Suedia şi Danemarca sunt în topul preferinţelor studenţilor internaţionali. Universităţile scandinave oferă o varietate de programe în limba engleză, fiind renumite pentru faptul că au un climat deschis, care încurajează inovaţia, lucrul în echipă ţi talentul. Materiile şi subiectele sunt special concepute de către firme şi companii, de către potenţialii anagajatori, astfel încât atunci când studentul se lansează pe piaţa muncii, să fie perfect pregătit să activeze în domeniul în care a terminat studiile. Ţările scandinave sunt invidiate mai ales pentru calitatea vieţii. De exemplu, conform unui top global, danezii ar fi cei mai fericiţi oameni din lume. Au şi motive: locuiesc într-un mediu sănătos, prosper, în care tinerii au reale şanse de angajare după absolvire şi se bucură de salarii atractive, incomparabile cu cele din estul Europei. Mai mult decât atât, beneficiază de servicii medicale şi educaţionale gratuite la care au acces şi românii în calitate de cetăţeni UE.

Între 17 şi 21 februarie, elevii români vor avea ocazia să discute chiar cu reprezentanţii universităţilor despre cum e să fii student in afară, despre tipurile de programe şi conditile de aplicare, dar mai ales să obţină consiliere personalizată în privinţa dosarului de admitere şi să afle mai multe despre oportunităţile de angajare după absolvirea facultăţii. Aceste întalniri fac parte din seria de evenimente organizate cu prilejul ediţiei din 2014 a EEF – European Education Fair (www.eef.ro) şi facilitează accesul elevilor români la învăţamânt de caliate cu costuri minime. Pe lângă faptul că studiile de licenţă şi master sunt gratuite în Danemarca, din acest an studenţii originari din UE primesc o bursă din partea statului danez în valoare de 720 de euro, în cazul în care demonstrează că lucrează legal în regim part-time nu mai mult de 10-12 ore pe săptămână.

Education on Tour este organizat în România de către IEC – International Education Center şi EDvisory Education, organizaţii care îşi propun să promoveze şi să faciliteze studiile în străinatate pentru elevii şi studenţii români. IEC – International Education Center Romania face parte din grupul EDvisory Education, o reţea internaţională de companii şi organizaţii internaţionale active în domeniul educaţional, cu o expertiză bogată în domeniul consultanţei educaţionale. IEC România este de asemenea membră EAIE – European Association for International Education şi membră NAFSA – Association of International Educators.