Susține Volunteers Fest 2014!

  1. Acasă
  2. Blog
  3. Susține Volunteers Fest 2014!

Campania de strângere de fonduri, inițiată pe www.crestemidei.ro, are ca scop obţinerea sumei de 2.000 de lei pentru organizarea ediţiei de anul acesta


Sustine Volunteers Fest 2014 (1)

Volunteers Fest anunță lansarea unei campanii de strângere de fonduri prin care speră să obțină resursele necesare pentru activitățile organizate în cadrul festivalului. Menit să răsplătească voluntarii și să promoveze voluntariatul în rândul tinerilor din România, festivalul a devenit un eveniment așteptat de către toți liceeni și studenții.

Volunteers Fest este un proiect sub egida Brigada de Voluntari, desfășurat în perioada 24 martie – 6 aprilie. Festivalul are ca scop promovarea voluntarilor și al acțiunilor pe care aceștia le fac, fie în cadrul grupurilor dornice să aducă o schimbare în societate.

Evenimentul are în agendă activități creative, aplicative, educative și sportive, iar startul festivalului este dat de filmele ce au rulat în cadrul Festivalului Internațional de Film de Animație Anim’est.  La final, participanții vor cânta și vor dansa la Volunteers Fiesta.

În timpul proiectului, publicului îi vor fi prezentate workshop-uri de reciclare creativă, dansuri și jonglerie, space painting sau ateliere cu instrumente muzicale, traininguri de dezvoltare personală, un maraton de seminarii despre organizare de evenimente, cum să redacteze o scrisoare de intenție și un CV, gândire laterală sau antreprenoriat și leadership și un Treasure Hunt complex în cadrul capitalei unde concurenții vor fi provocați să deslușească ghicitori întortocheate. În ultimul weekend, voluntari sunt provocați la o serie de activități sportive inedite, precum cel mai mare cros al voluntarilor, laser tag sau escaladă în sală.

Volunteers Fest apelează, astfel, la toţi susţinătorii festivalului, la cei care cred în misiunea şi valorile evenimentului. Contribuţiile acestora, mari sau mici, pot fi, împreună, esenţiale pentru organizarea unei noi ediţii a festivalului.

În cadrul primei ediții, Volunteers Fest a adus celor 850 de voluntari peste 40 de activități creative, educative, aplicative și sportive, dar și două piese de teatru forum și un concert.

Volunteers Fest a funcţionat până acum cu fonduri extrem de mici, însă cu un capital de entuziasm, atât al echipei, al voluntarilor, al colaboratorilor şi al partenerilor, cât şi al publicului.

Campania de strângere de fonduri are ca scop obţinerea sumei de 2.000 de lei pentru organizarea ediţiei din 2014 a festivalului, şi acoperirea unor costuri precum materiale pentru  atelierele de creație și trainingurile educative, echipamente pentru activitățile sportive, kit-uri de start pentru Treasure Hunt și Crosul Voluntarilor și diplomele pe care dorim să le oferim participanților la finalul seminariilor.

În schimbul sumei donate, cei care aleg să sprijine festivalul vor fi recompensaţi de Volunteers Fest – cu mulţumiri speciale în publicaţiile festivalului, afișe, locuri asigurate în cadrul activităților desfășurate, materiale promoționale (tricouri, insigne, stickere), invitații la unele dintre cele mai mari evenimente din România pentru a experimenta voluntariatul în cadrul organizării de evenimente.

Pentru mai multe detalii despre campania Volunteers Fest și donații, vă rugăm accesați

Volunteers Fest este un proiect inițiat de Brigada de Voluntari.

Parteneri media: București FM, Zile și nopți, IQAds, RATB, Student din Provincie, IQool, KoolHunt, Getlokal, orasulm.eu, amdoar18ani.ro, studentie.ro, CSR Media, Societate și Cultură, România Pozitivă, Revista Atelierul, Cooperativa Urbană, Blogunteer, Revista LZR, Teen Press, Moftul, SuntParinte.ro

Parteneri educaţionali: AIESEC Bucuresti, GEYC, Asociația EST, ASCIG, 4animals.ro, Liga Studenților Electroniști, Centrul de Creație Tehnică pentru Tineret, Policy Center for Roma and Minorities, Asociația Paspartu, Centrul pentru Studii Complexe, Asociația Studenților europeni, Asociația Studențească de Fizioterapie din România, Asociatia Zi Deschisă, ART Fusion, AEGEE Bucureşti, Ecotur, SiSC, Asociaţia Studenţilor din facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Asociația Team Work, Asociația pentru protecția animalelor ROBI, OMNIMIND – Asociația pentru Dezvoltarea Potențialului Uman, Centrul pentru Studii Complexe, Asociația Montana „Pathos”, Centrul de Creație Tehnică pentru Tineret, Asociația Română de terapii în autism și ADHD, ECOSANO, A.V.A.C.M.B.J.I., Clubul Sportiv Olimpic Triumf, PTP Roman, Asociația de Ajutor AMURTEL România, Liga Studenților Români din Străinătate

***

Despre Volunteers Fest

Volunteers Fest este un proiect dedicat tuturor voluntarilor, indiferent de domeniul în care activează. În acest an, festivalul se află la cea de-a doua ediție, iar perioada de desfășurare este 22 Martie – 6 Aprilie 2014. Publicul țintă îl reprezintă voluntarii – liceenii și studenții interesați de evoluția lor profesională, cât și a societății de astăzi. Proiectul își propune să stimuleze dezvoltarea pe mai multe segmente a voluntarilor, facilitându-le accesul gratuit la diferite activități și, în aceeași măsură, să promoveze și să susțină voluntariatul în rândul tinerilor.