Traditie Americana: Spargatorul de Nuci

  1. Acasă
  2. Statele Unite
  3. Traditie Americana: Spargatorul de Nuci

1. Cursurile universitare si joburile noastre ne dau uneori batai de cap si ne fac sa renuntam la activitatile de timp liber din ce in ce mai des. Totusi …

De acord. Totusi, aceste activitati sunt extrem de importante pentru ca ofera clipe de respiro, departe de cursuri si problemele specifice. In experienta mea, dupa o piesa de teatru sau un concert muzical si productivitatea creste! Cei mai de succes studenti, in general, nu sunt cei care stau inchisi in casa sau in biblioteca non-stop; cei mai buni stiu sa imbine orele de studiu neintrerupt, profund, cu momentele de distractie fara de care am fi numai simpli…roboti.

2. Care e cea mai recenta activitate culturala la care ai participat ?

De Craciun, traditional la americani este spectacolul Spargatorul de Nuci. Am avut ocazia sa-l vad la Boston Ballet, intr-o cladire superba din zona centrala. Exceptional de la un capat la altul, atat baletul in sine, cat si decorul, ambianta…muzica!

3. A trebuit sa renunti la un seminar important sau sa amani un proiect pentru a putea participa ?

Nu, cum spuneam nu sunt convins ca este un „zero-sum game” cum s-ar zice…ori scoala, ori activitate culturala. De cele mai multe ori cele doua merg alaturi, se completeaza reciproc. Eram chiar in sesiunea examenelor finale in iarna si cel mai bun examen l-am scris dupa ce am vazut Spargatorul de Nuci! Nu-i o intamplare.

4. Da-ne detalii : ce ti-a placut si ce nu ; daca ai dedica timp acelei activitati culturale sau alteia; daca pretul biletului e suportabil dintr-o bursa de student ; reduceri etc.

Sincer, mi-a placut totul si as recomanda acest spectacol tuturor studentilor romani din SUA. Macar o data in viata, merita – desi eu unul am fost putin sceptic la inceput, mai ales ca pretul biletului a fost destul de mare, undeva la $80-$100. In opinia mea, merita. Sunt insa si spectacole mult mai accesibile. Chiar la Harvard, de exemplu, am avut marea placere si onoare de a asista la un concert de muzica clasica care a inclus Rapsodia Romana, de George Enescu. Si inca o piesa pe tema Revolutiei din 1989 – The Communist Dracula Pageant. http://www.boston.com/ae/theater_arts/articles/2008/10/24/mad_vlad_and_dangerous_to_know/
La spectacolele organizate de Harvard biletele sunt extrem de accesibile, $8-$10.
5. Ce activitati culturale la care ai participat/ti-ai dori si ni le recomanzi cu caldura ?

Le-as recomanda pe toate cele 3 mentionate mai sus. In plus, ceva important este sa primesti sfaturi de la localnici, sa fii deschis unor lucruri noi. Asa am aflat de exemplu de traditia cu Spargatorul de Nuci, spectacol care nu se rateaza pentru multi americani. Deci, enjoy the show!