1.       In ce oras te afli si, ca student, te pliezi dupa programul de transport public sau dispui de o masina personala ?
Locuiesc in Boston. Aici folosesc in general transportul in comun.
2.       Daca masina e varianta aleasa de tine, care sunt avantajele si dezavantajele folosirii acesteia ?
Nu am masina personala (nu am carnet de sofer).
Pentru transportul public, raspunde la intrebarile urmatoare :
3.       Da-ne cateva detalii despre costurile transportului public, in ce masura reteaua este dotata pentru a face fata exigentelor tale, exista perturbatii frecvente in retea, etc?
O calatorie cu autobuzul – $1.25
O calatorie cu metroul – $1.70
Reteaua este foarte performanta, ajunge cam pe peste tot unde as vrea sa merg (inclusive la aeroport). Autobuzul intarzie cateodata din cauza traficului, dar asta se intampla in orice oras. Autobuzele au insa un sistem de monitorizare prin GPS. Aceasta monitorizare este disponibila live online pe www.nextbus.com (acest site include autobuze din multe orase din SUA, merita tinut minte).
Nu exista perturbatii frecvente. De fapt, nu exista perturbatii.
4.       Daca alegi sa petreci cu prietenii pana noaptea, ai posibilitatea sa ajungi acasa fara sa apelezi un taxi?
Ultima calatorie cu transportul in comun este in jur de orele 12:30 (depinde de linie).
5.       In afara de cele doua mijloace luate in discutie (chiar trei, cu taxi), o bicicleta te-ar ajuta sa-ti cresti economiile ? Spune-ne si alte avantaje ale mersului pe bicicleta in avalansa de masini!
Bicicletele sunt foarte populare si exista peste tot in campus “bike racks” –acele locuri unde iti poti “parca” bicicleta. Eu nu am o bicicleta pentru ca singura destinatie de rutina este Harvard College-Harvard Medical School, pentru care exista un autobus al universitatii gratuit pentru studenti. In plus, stilul meu vestimentar foarte formal nu prea s-ar preta la transpiratul pe bicicleta.
6.       De ce varianta aleasa de tine e mai avantajoasa in comparatie cu celelalte?
In campusurile americane lumea iese din campus foarte rar. Noi la Harvard nu constituim o exceptie. Majoritatea lucrurilor – cursuri, distractie, diverse activitati – se intampla chiar in campus. In plus, din cauza ca in SUA nu se poate intra in baruri si in cluburi daca ai sub 21 de ani si majoritatea studentilor americani implinesc 21 de ani abia in anul 4 e foarte greu sa gasesti pe cineva cu care sa iesi “in oras” in sensul din Romania. Asadar, nu calatoresc foarte mult pentru ca nu am nevoie si nu am cand. Si tocmai pentru ca eu calatoresc  atat de rar transportul in comun este potrivit pentru mine.