Dragii mei,
Dupa multa vreme ma intorc pe blog sa va mai povestesc una alta despre cele cu care ma ocup in ultima vreme. Eram pregatita sa va spun despre ce se intampla chiar si in perioada sarbatorilor atunci cand prajiturile pe care iti propui sa le faci, devin un proiect « mai putin actual ».
Marti, pe 14 iunie,  am avut bucuria de a sustine ultimul examen de International Marketing Strategies.  A fost un examen dragut si usor pe langa stresul creat inainte.
Ajunsa acasa, foarte relaxata, am primit o invitatie la un concert sustinut de Cezaria Evora la Bruxelles la Bozar (Palais des Beaux Arts). Sleita de puteri si cu gandul ca voi adormi pe un scaun in cea mai draguta sala de la BOZAR, totusi am acceptat sa ma alatur unei prietene entuziasmate de Ambasadorul Muzicii Fund – Cevaria Evora. Despre Muzica Fund, va povestesc mai tarziu.
Tot ce am reusit inainte de concert, a fost sa il intreb pe « prietenul meu » Google cate ceva despre cea care ne incanta in acea seara. Primul detaliu, simplu a fost : « cunoscuta pentru faptul ca apare in fata publicului desculta », apoi am ascultat o melodie pe scurt si am disparut in ceata. Cu o mica intarziere am ajuns rapid la Bozar unde eram asteptata de mare foc si am intrat la concert. Ne-am asezat la locurile noastre, tipice studentesti, in varful salii la ultima categorie si am asteptat cu nerabdare. Cand a inceput concertul am simtit ca ma furnica in talpi si nu am mai putut sta pe scaun. Si ce daca ! M-am ridicat in picioare ca multi altii din sala si am inceput sa “dansez” incet si, cred eu, fara sa deranjez pe nimeni pentru ca eram pe ultimul rand.
Apoi, ca sa respect gazda, m-am si descaltat ! A fost o seara minunata, avand ca fundal o muzica noua si o bucurie aparte.
Spuneam ca revin la Muzica Fund: Este vorba de o asocatie care aduna instrumente din lume, le repara si impreuna cu alte donatii, se trimit catre tari in curs de dezvoltare pentru a sustine proiecte in domeniul muzicii in acele tari. Dupa participarea la concert, am fost bucuroasa ca din banii stransi pe bilete, se redirectioneaza catre cei in nevoi, dar cu un talent deosebit.
Astazi, duminica 19 iunie, am o noua « bucurie » pe care am implinit-o la Bozar cu ocazia Sarbatorii Muzicii 2011, ocazie cu care Orchestra National a Belgiei (http://www.onb.be/)  a dat un concert gratuit. Acest concert a avut trei parti :
Crisostomo Juan Arriaga de, Los esclavos felices (ouverture)
Frédéric Chopin, Concerto n°2 pour piano, op.21 (choix du public)
Bohuslav Martinu, Symphonie n°1, H.289
In timpul celor doua ore de visare, deconectare de lumea reala, m-am simtit in filme :)). Da, in filme!! Ultima parte, Simfonia I a lui Bohuslav Martinu este foarte cunoscuta pentru ca este inclusa foarte des in coloana sonora a multor filme de comedie, dar si desene animate.
Voi reveni cu detalii, de ce a fost atat de captivant, de linistitor si…dragut !

Meniu