Vizitatori – sau Promovând University of Richmond

  1. Acasă
  2. Statele Unite
  3. Vizitatori – sau Promovând University of Richmond

Săptămâna aceasta am avut şansa să popularizez University or Richmond!
Anul acesta s-a terminat construcţia unei clădiri incredibile dedicate educaţiei internaţionale şi studenţilor internaţionali. Acum au loc tot felul de evenimente pentru inaugurarea clădirii. Ca parte a acestei lungi serii de evenimente cărora le-am pierdut şirul, au invitat 30 consilieri de liceu internaţionali din întreaga lume să viziteze universitatea, şi să afle în mod direct cât de uimitoare este, în speranţa că vor încuraja elevii lor să aplice aici. Am fost parte din acest efort; rolul meu a fost de a oferi o perspectivă despre cum este să fie un student internaţional care se specializează în domeniul ştiinţelor la UR.
Profesorul cu care am făcut cercetare peste vară a fost responsabil să prezinte facilităţile existente în domeniul chimiei, şi să vorbească despre modul în care chimia este predată, oportunităţi de cercetare şi aşa mai departe. M-a invitat pe mine şi pe altă studentă intenaţională (tot româncă de fapt) care se specializează în chimie să vorbim despre experienţele noastre de aici.
rsz_img_2676.jpg
Un laborator de la parter, unde mai multe instrumente de cercetare pentru chimie sunt păstrate, şi unde elevi de liceu care vizitează întotdeauna uită la studenţii care lucrează acolo  pentru a vedea „cum se face ştiinţa în timp real”. (Ca odata la începutul acestui semestru, când învăţam să folosesc coloana de solvenţi care se poate vedea abia în fundal, şi eram foarte nervoasă, şi atunci când 30 şi ceva de oameni care dădeau un tur al facultăţii au început să se uite la mine … păcat că nu mai pot veni acum, când am atâta experienţă cu acea coloană, ca să vadă cât de repede un student de aici cucereşte astfel de echipamente!)
rsz_img_2674.jpg
Nu am mai văzut niciodată laboratorul meu de cercetare din vară atăt de plin de oameni!
Una dintre cele mai interesante întrebări pe care proful a primit-o de la un consilier de liceu a fost cum UR, fiind un colegiu de arte liberale, supravieţuieşte într-o competiţie cu universităţile mari în a atrage studenţi care în mod clar ştiu că vor o carieră ştiinţifică. Au avut noroc că eu am fost acolo, pentru că am fost, probabil, în cea mai bună poziţie pentru a răspunde la această întrebare. Am ales UR peste o universitate din top 10 al facultăţilor din SUA care mi-a oferit un pachet destul financiare similare. Principalul motiv? Tocmai faptul că UR este un colegiu de arte liberale şi are un program de ştiinţă uimitor. Am venit in calitate de student absolut hotărât să facă ştiinţă şi să continue în perspectivă cu un doctorat, dar ştiam că nu am vrut să colaborez îndeaproape cu un doctorand care se luptă pentru a îşi obţine el doctoratul în loc să mă ajute pe mine să învăţ ceva, şi să nu apuc să vorbesc prea des cu profesorii care conduc laboratorul. Am vrut să învăţ întâi cum să fac cercetare, înainte să merg la doctorat. Nu este un lucru uşor să cauţi un colegiu de arte liberale cu un program foarte bun de ştiinţă, orientat pe cercetare. Nu spun că UR este singurul, dar este singurul pe care l-am găsit eu. Trebuie să citeşti site-uri foarte atent, şi să te documentezi despre nivelul de ştiinţă care se face acolo, ca să îti dai seama.

Meniu