Volunarul lunii Aprilie din filiale: Alina Vasile, LSRS Marea Britanie
Alina studiază Relații Internaționale la Universitatea din Nottingham, unde este în anul al II-lea. Se declară o persoană foarte activă și foarte entuziasmată să se implice în diverse activități noi. În timpul liber, Alinei îi place să se ocupe de fotografie, iar pe viitor își dorește să urmeze o carieră în PR.
Alina, cu ce te ocupi și în ce proiecte te-ai implicat în LSRS Marea Britanie?
Sunt voluntar în LSRS din noiembrie 2013, deci de aproximativ o jumătate de an. Ocup poziția de Consilier Coordonator, dar practic mă ocup cu diferite activități. De la cereri de finanțare, diverse detalii organizatorice, minutele din ședințe și diverse formulare până la idei de design pentru materiale de promovare. De la intrarea mea în LSRS UK, evenimentul nostru principal a fost LSRS Mentorship Scheme, unde m-am implicat în aproape fiecare aspect al organizării, de la a căuta şi găsi mentori, la a formara echipele mentor – mentee. Acum, când aproape am terminat cu Mentorship Scheme, rămâne monitorizarea relației dintre mentori și mentees pe parcursul următoarelor 6 luni. Ținând cont că finanțarea pentru Conferința Studenților, Profesorilor și Cercetătorilor Români a fost aprobată, cel mai probabil voi începe în curând să lucrez și la acest proiect.
Cât timp dedici voluntariatului în LSRS?
Aproximativ 10 de ore pe săptămână, au fost și săptămâni în care m-am ocupat de LSRS și 15-20 de ore (de exemplu când lucram la aplicațiile de finanțare către DRPP pentru LSRS Mentorship Scheme și Conferința Studenților, Profesorilor și Cercetătorilor Români sau în ultimul timp când am avut multe lucruri de pus la punct cu LSRS Mentorship Scheme). Au fost însă și săptămâni în care nu a fost necesar să aloc atât de mult timp, când a fost necesar să mă ocup maxim 2-3 ore pe săptămână. Totul depinde de situație, de proiecte, de necesitați și de cum aș putea să mă implic.
Ce îți place în LSRS?
În primul rând îmi place oportunitatea pe care o oferă și anume de a deveni ambasador al studenților români din străinătate, puterea de aschimba percepțiile la nivel local și posibilitatea dea îndruma viitorii studenți în caz că au nevoie. Consider, de asemenea, că LSRS este o organizație prin care se pot crea foarte multe proiecte de impact pentru studenții români. În cazul LSRS Mentorship Scheme, poate suna puțin idealist, dar vreau să cred că a fost un proiect de impact pentru studenții români din UK și sunt convinsă că îi va ajuta în viitoarea lor carieră. Iar faptul că știu că prin ceea ce fac pot avea un impact pozitiv mă motivează să mă implic și mai mult și să fac cu plăcere tot ceea ce fac.
Ai fost aleasă Voluntarul Lunii în filiala ta, ce înseamnă aceasta pentru tine?
A fost o surpriză foarte plăcută. Pentru mine înseamnă că munca mea este apreciată și mă va motiva să continui în acest fel și pe viitor.
Ce gânduri ai pentru voluntarii LSRS?
În primul rând vreau să le mulțumesc celor din echipă pentru susținere și pentru efortul depus în ultimul timp cu ocazia evenimentului, dar și tuturor voluntarilor LSRS pentru că suntem o echipă și un punct de reper pentru studenții români la nivel global.