Voluntarii din filiale: Petra-Lin Gyongyossy, China

  1. Acasă
  2. Blog
  3. Voluntarii din filiale: Petra-Lin Gyongyossy, China

Petra-Lin Gyongyossy este studentă în Hangzhou, la Zhejiang University of Science and Technology unde studiază Business Chinese (în principiu limba chineză). A ajuns în China în urma unui program de schimb de experiență, iar apoi a  hotărât să își continue studiile în îndepărtata Asie.

Petra_Lin

Petra-Lin, spune-ne mai multe despre tine!

Am venit în China în urma unui program de schimb de experiență, iar apoi am hotărât să îmi continui studiile aici. Consider că a fost una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat, această hotărâre schimbându-mi complet viața. Am descoperit o lume nouă, o cultură și o civilizație complet diferite de ale noastre, de la care, dacă avem destulă înțelepciune pentru a o înțelege, am putea să învățăm multe. Totodată, datorită rădăcinilor mele, bunica mea fiind chinezoaică, mă simt recunoascătoare că pot urmări și simți îndeaproape evoluția fulminantă a uneia dintre cele mai longevive civilizații din lume, o țară a contradicțiilor, care nu încetează să mă uimească pe zi ce trece!

Experiența ta LSRS ! Cu ce te ocupi în filiala ta?

Rolul meu în LSRS este de a dezvolta baza de membri din China, precum și de a promova legăturile dintre studenții români de aici. Totodată, sarcina mea este de a comunica și de a relaționa cu fiecare dintre ei, și, asa cum a spus colega mea, Ema Stoian, de a forma și de a consolida sentimentul de apartenență; întru-un fel, acesta fiind chintesența LSRS-ului.

Primul proiect în care m-am implicat a fost acela de a centraliza datele tuturor membrilor din China, pentru a ne putea face o idee a planurilor și activităților pe care le-am putea realiza în viitor.

Consider ca în rolul meu aici nu există o departajare clară între timpul acordat voluntariatului și timpul liber. În mare parte, tot ceea ce fac eu aici se indentifică mai mult sau mai puțin cu sarcinile mele din LSRS.

Ce te atrage să faci parte din LSRS? 

Odată cu intrarea mea în LSRS am descoperit o comunitate de tineri frumoși, ambitioși, cu o dorință și o putere extraordinare de muncă, de cunoaștere și de a descoperi lucruri noi. Îmi place că am învățat să fiu mai puternică și mai încrezătoare în a-mi îndeplini visurile, și sunt sigură că acesta este doar începutul unei colaborări frumoase și a unei călătorii pe măsură! „The journey of a thousand miles begins with a single step” – Lao Zu.

Ai fost aleasă Voluntarul Nou al Lunii Noiembrie în filial ta! Ce înseamnă aceasta pentru tine?

Faptul că am fost desemnată una dintre Voluntarii Lunii în LSRS îmi arată încă o dată că cei din această organizație sunt niște oameni deschiși, receptivi, care primesc cu ușurință tot ceea ce este nou; o calitate care definește oamenii inteligenți și care reușesc să își atingă scopurile pe care și le propun. Sper că odată cu trecerea timpului voi face și eu parte dintre ei și că vom avea ocazia să ne cunoaștem mai bine.