Voluntarii din filiale: Vasile Gadinceanu, LSRS China

  1. Acasă
  2. Blog
  3. Voluntarii din filiale: Vasile Gadinceanu, LSRS China

Vasile Gadinceanu a trăit cea mai mare parte a vieții în Constanța dar studiile, interesele profesionale și aventura l-au purtat până acum prin unsprezece țări. Preocupările lui Vasile sunt la fel de diverse precum domeniile pe care le-a studiat: comunicare, business și relații internaționale – trebuie doar să găsească cadrul propice pentru a le îmbina pe toate trei – ne spune tânărul. Anul acesta Vasile a început un doctorat în Relații Internaționale la Universitatea din Xiamen, China.

Vasile Gadinceanu

Experiența LSRS. Cu ce te ocupi și în ce proiecte te-ai implicat?

M-am alăturat echipei LSRS China de foarte putin timp dar am simțit de la început că aici e locul meu. Unul din motivele pentru care am decis să mă implic a fost faptul că voiam să experimentez voluntariatul ca parte dintr-o organizație. Experiența mea de voluntariat de până acum a fost realizată pe cont propriu când am inițiat un proiect personal de caritate ce a presupus o cursă pe bicicletă de 1000 km în jurul Taiwanului cu scopul final de a aduna suficiente cărți pentru o mică bibliotecă în zona rurală a României.

Poziția pe care o ocup în cadrul filialei este cea de Coordonator Adjunct. Fiind la început de drum încă mă familiarizez cu poiectele filialei, echipa și modul de funcționare ale Ligii. Pe termen scurt urmează să lucrăm împreună la proiectul “24h/China sărbătorește România” cu ocazia zilei Naționale a României. Apoi urmează alte proiecte de comunicare și dezvoltare.

Ce îți place în LSRS? Și cât timp acorzi voluntariatului LSRS ?

În primul rând m-a impresionat primirea de care am avut parte atunci când m-am alăturat echipei din China. Apoi există un sentiment de prietenie și de valori comune pe care nu le găsești ușor peste hotare. LSRS este casa mea departe de casă.

Totodată îmi place faptul că proiectele realizate în cadrul Ligii au întodeauna o finalitate bine conturată iar rezultatele vorbesc despre succes, profesionalism și pasiune.

Nu mi-am propus un număr de ore pe săptămână pentru LSRS. Depinde foarte mult de proiectele pe care le avem în desfășurare. Încerc să fiu disponibil pe cât de mult posibil.

Ai fost ales voluntarul nou al lunii Noiembrie în filiala ta, ce înseamnă aceasta pentru tine?

Sunt fericit să aflu că noii voluntari intră atât de repede în atenția structurii centrale. Nu pot decât să vă mulțumesc pentru încrederea pe care mi-o acordați și să încerc să vă răsplătesc această încredere prin contribuția mea în cadrul organizației.