Voluntari din filiale: Alexandra Podoleanu, LSRS Norvegia

  1. Acasă
  2. Blog
  3. Voluntari din filiale: Alexandra Podoleanu, LSRS Norvegia

Alexandra Podoleanu PictureAlexandra Podoleanu este absolventă a facultății de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice din București. În prezent, Alexandra urmează un master în cadrul unui program de dublă diplomă oferit de ASE în parteneriat cu universitatea BI Norwegian Business School. Ținând cont de parcursul său academic, tânăra afirmă că este pasionată de finanțe și piețe financiare, dar e atrasă și de fotografie, literatură și ski.

Experiența LSRS! Cu ce te ocupi și în ce proiecte te-ai implicat?
În LSRS filiala Norvegia, fac parte din departamentul de comunicare, având funcția de consilier. În anul 2013, proiectele filialei noastre au fost diverse, organizând atât seminarii de carieră, cât și cine românești la universitatea BI Norwegian Business School. Echipa filialei noastre fiind mică, la fiecare proiect, toți voluntarii s-au implicat în mod activ în planificarea evenimentelor. Totuși, un eveniment recent al filialei noastre la care contribuția mea a fost una semnificativă este cel organizat cu ocazia Zilei Naționale a României. Acest proiect a constat în organizarea unei seri culturale destinate atât studenților români, cât și celor internaționali. Evenimentul s-a desfășurat în colaborare cu o companie locală de telefonie mobilă, MyCall, dar și cu parteneri din România precum Topoloveni și ROM.
Cât timp aloci săptămânal voluntariatului LSRS?
Ținând cont că echipa LSRS Norvegia este în plin proces de formare, timpul acordat de mine voluntariatului LSRS este variabil în funcție de proiectele desfășurate în cadrul filialei în perioada respectivă. Mă implic activ și încerc să îmi ajut colegii ori de câte ori am posibilitatea și disponibilitatea să o fac. Așadar, totul depinde de la o perioadă la alta, unele fiind mai aglomerate, necesitând astfel un volum mai mare de muncă din partea voluntarilor, deci și mai mult timp, altele mai libere.
Ce îți place în LSRS?
Ceea ce m-a atras la LSRS încă din perioada când nu eram membră, a fost scopul organizației, acela de a îndruma studenții români peste hotare. Odată devenită membră a acestei organizații în filiala Norvegia, pot să spun că un alt aspect demn de menționat al LSRS cu care am luat contact este comunicarea la nivelul echipei din toate filialele. Așadar, platforma de comunicare, care a fost dezvoltată prin intermediul Gmail, si este destinată membrilor LSRS facilitează schimbul de informații între voluntari, fiind foarte accesibilă.
Ai fost aleasă Voluntarul lunii decembrie în filiala ta, ce înseamnă aceasta pentru tine?
Nominalizarea la Voluntarul lunii decembrie în filiala Norvegia reprezintă o onoare pentru mine, dar și o recunoaștere a activităților desfășurate în cadrul organizației pe parcursul celor 7 luni de când sunt membră. De asemenea, fiind aleasă Voluntarul lunii, nu am primit doar acest statut, ci și o motivație în plus pentru a-mi continua activitatea de voluntariat în cadrul filialei.