Voluntarul lunii mai: Tudor Oprea!

  1. Acasă
  2. Blog
  3. Voluntarul lunii mai: Tudor Oprea!

Tudor s-a născut la Brașov și și-a petrecut acolo primii zece ani din viață, înainte de a se stabili pe tărâmuri canadiene, la Toronto. Își va termina în curând studiile masterale în Sănătate Publică în Suedia la Umea University și-și dorește ca apoi să se stabilească în România. Îi plac sportul, călătoriile și muzica și este mereu la curent cu ceea se întâmplă în lume. Vă invităm să-l cunoașteți pe Tudor prin intermediul interviului de pe blogul LSRS.

Poza TudorTudor, de când ești în LSRS și ce ai făcut de-a lungul timpului în Ligă?

 Mi-am început activitatea în Ligă la începutul anului 2013 când am intrat în Departamentul Dezvoltare. Mai târziu m-am implicat și în alte proiecte precum “Hai Acasă!”, “Young Leaders” și C.A.E.S.A.R., având numai experiențe pozitive. De la începutul anului 2014 am avut onoarea de a fi numit VP Adjunct în cadrul Departamentului Relații Externe, funcție pe care încă o dețin.

Ce îți place cel mai mult în LSRS?

Faptul că toți voluntarii își dau din puținul timp liber pentru a lucra pentru scopuri comune. Voluntariatul deseori unește oameni care sunt pe aceeași lungime de undă și este o adevărată onoare să îmi petrec timpul alături de niște persoane atât de frumoase! Este mult mai ușor să faci performanță în ceea ce faci cu asemenea echipă alături.

Ai un proiect LSRS preferat? Dacă da, care și de ce?

Hai Acasă! este proiectul meu preferat fiindcă se referă la cea mai mare problemă a României – fenomenul de “brain-drain”. Mulți dintre tinerii români ar dori să se întoarcă în țară și să lucreze în domeniile lor, dar le este greu să găsească job-ul potrivit.Hai Acasă! îi ajută pe acești tineri dornici de reîntoarcere prin networking cu marile companii active în România.

Ai fost ales voluntarul lunii mai. Ce înseamnă aceasta pentru tine?

Mă simt onorat să primesc această distincție! Este într-adevăr o bucurie când vezi că munca îți este apreciată de colegi care lucrează cu același nivel de pasiune ca tine. Sper să reușesc să contribui în viitor cel putin la fel de mult, și impreună să avem cât mai multe rezultate pozitive!

Ai vrea să le transmiți un mesaj celorlalți voluntari LSRS?

Continuați să faceți această muncă cu suflet, pentru că România are mare nevoie de oameni ca voi. Nu uitați că valorile comune ne-au adus împreună în această organizație, și numai împreună ne putem atinge obiectivele in viitor. So let’s continue what we started!