Voluntarul Lunii Octombrie: Andreea Ionescu, LSRS Franța

  1. Acasă
  2. Blog
  3. Voluntarul Lunii Octombrie: Andreea Ionescu, LSRS Franța

Andreea Ionescu a absolvit în 2012 Facultatea de Psihologie la UTM București de unde a ajuns cu o bursă Erasmus la Universitatea Paris 7 Denis Diderot pentru o specializare în domeniul psihanalizei. Actualmente Andreeq este masterandă a Universității Paris 8, specializarea Psihologie socială și resurse Umane și își pregătește lucrarea de dizertație. Voluntariatul a interesat-o încă din timpul facultății, așa că acum este implicată în activitățile LSRS Franța. Să aflăm mai multe despre Andreea din interviul următor.

Andreea Ionescu_LSRSFrantaExperiența LSRS! Cu ce te ocupi și în ce proiecte te-ai implicat?

În cadrul LSRS activez ca prim consilier informare și mentor în Filiala Franța, contribuind și în Departamentului Filiale.  Implicarea mea depinde în mare masură de proiectele în desfășurare. Am fost prezentă la evenimentul de comemorare a lui Traian Vuia în luna septembrie, unde s-a inaugurat o nouă placă comemorativă la primăria orașului Monteson , Franța. Iar  pe 1 iunie am participat la Branding Personal la ICR Paris, unde Dna Cristina Tudor ne-a oferit un workshop de excepție în ceea ce privește construirea unui CV și/sau a unei scrisori de motivație.

Ce îți place în LSRS?

Greu de spus în cuvinte… În cazul meu LSRS îmi dă un sentiment de apartenență; apartenența la un grup de tineri determinați, inteligenți și cel mai important: cu un scop comun, scopul fiind schimbarea imaginii României în străinătate și crearea de posibilități pentru revenirea noastră în țară.

Ai fost aleasă Voluntarul lunii octombrie în filiala ta, ce înseamnă acestlucru pentru tine?

Înseamnă în primul rând o motivație în plus și vă mulțumesc pentru asta. Dar în cazul nostru, al voluntarilor, nu cred ca există o motivație mai bună decât un „mulțumesc” sincer din partea unui om pe care l-ai ajutat chiar și prin simpla prezență.