Voluntarul lunii octombrie: Ioana Pribeanu, LSRS China

  1. Acasă
  2. Blog
  3. Voluntarul lunii octombrie: Ioana Pribeanu, LSRS China

Ioana Pribeanu este originară din Rm. Vîlcea, dar a urmat studiile de licență la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității București. După finalizarea licenței, a hotărât să facă un master în China, împinsă de dorința de a cunoaște oameni și o cultură interesantă și diferită. În prezent este studentă la universitatea Shandong și voluntară a LSRS China. Vă invităm să aflați mai multe despre Ioana în cele ce urmează.

Ioana_Pribeanu_LSRSChinaExperiența LSRS! Cu ce te ocupi și în ce proiecte te-ai implicat?

În LSRS China ocup postul de Consilier Informare.În perioada de când sunt membră LSRS am realizat pagina principală de Wiki LSRS pentru filiala China, cu completarea și updatarea permanentă a informațiilor despre studiile în R.P. Chineză și despre activitățile și proiectele filialei. De asemenea, am participat și la evenimentele organizate de LSRS China în zilele de interes național, precum Ziua Națională a României sau Sfintele Sărbători de Paști. Cele mai recente proiecte în care am fost sau sunt implicată sunt: realizarea unei situații finale a tuturor studenților români veniți anul acesta la studii, contactarea lor și oferirea de informații ajutătoare pentru viitorul lor statut de student român în R.P.Chineză; Realizarea campaniei de 1 Octombrie cu ocazia Zilei Naționale a Chinei, în care am pregătit un set de trei articole informative postate de-a lungul zilei pe diferite platforme media (ex. facebook); Revista LSRS China, care este în plin proces de realizare, va fi cel mai important proiect din urmatoarea perioada pentru mine, deoarece mă voi ocupa de realizarea ei, stabilind principalele rubrici, dar și conținutul și layoutul revistei.

Ce îți place în LSRS?

Ceea ce apreciez foarte mult la LSRS este că reușește să facă auzit glasul studenților, oferindu-ne oportunitatea de a ne dezvolta potențialul. LSRS luptă pentru un viitor mai bun în România, iar acest lucru îi va determina pe mulți dintre noi să revină în țară după finalizarea studiilor. De asemenea, LSRS încurajează comunicarea între studenții români din diverse colțuri ale lumii. În China numărul de studenți români nu este atât de mare, iar distanțele imense dintre orașe fac dificilă o întâlnire față în față. Dar cu ajutorul LSRS aceste obstacole dispar, ședințele online și evenimentele LSRS China reușind să ne apropie.

Ai fost aleasă Voluntarul lunii octombrie, ce înseamnă acest lucru pentru tine?

Mă bucură și mă onorează faptul că am fost aleasă voluntarul lunii, iar acest lucru nu face decât să mă determine să muncesc și în continuare cu aceeași dăruire.