Voluntarul Nou al lunii Decembrie din filiale: Mădălina Luca, LSRS Marea Britanie

  1. Acasă
  2. Blog
  3. Voluntarul Nou al lunii Decembrie din filiale: Mădălina Luca, LSRS Marea Britanie

MadalinaLucaMădălina Luca studiază Drept englez și Drept german la King’s College London în anul 2. A urmat liceul german la Bistrița și, datorită faptului că a studiat limba germană ca limbă maternă, a ales să studieze atât dreptul german, cât și pe cel englez.

Mădălina, povestește-ne câte ceva despre tine, cum te-ai hotărât să studiezi dreptul?

Pe lângă faptul că aceste studii îmi oferă o deschidere largă pe plan profesional, mi se pare fascinant modul în care cele două sisteme funcționează atât de bine, fiind atât de diferite. În timp ce dreptul englez s-a dezvoltat pe baza jurisprudenței instanțelor de judecată și se bazează pe precedent, sistemul german este unul codificat având ca sursă primară a legii codul civil. Sunt, deasemenea, președintele Societății studenților români de la King’s College London, societate care are ca scop facilitarea comunicării dintre studenți, păstrarea valorilor și tradițiilor românești și împărtășirea lor cu colegii noștri de alte naționalități.

Ai fost aleasă voluntarul lunii în Filiala UK, ce înseamnă aceasta pentru tine?
În ciuda faptului că sunt membru nou în echipa LSRS UK, am avut ocazia să contribui la video-ul de prezentare a echipei, la proiectul pentru 1 Decembrie și am participat la evenimente precum Diploma Ambasadorului 2013 – Conferinţa Studenţilor, Profesorilor şi Cercetătorilor Români din Marea Britanie.
LSRS înseamnă, în primul rând, o legătură cu România. Echipa LSRS UK reprezintă pentru mine un grup de prieteni și un sprijin constant. Am avut ocazia să cunosc oameni extraordinari, tineri profesioniști, foarte pasionați de ceea ce fac și care dau dovadă de un entuziasm molipsitor. Îmi face o deosebită plăcere să activez ca voluntar în cadrul acestei echipe. Mergem înainte, împreună!