Voluntarul Nou al lunii mai: Andreea Valentina Ionescu, LSRS Franța

  1. Acasă
  2. Blog
  3. Voluntarul Nou al lunii mai: Andreea Valentina Ionescu, LSRS Franța

Andreea este voluntarul nou al lunii mai, a absolvit Facultatea de Construcții Civile din București în 2012 și tot de atunci este la Paris, studentă la Ecole des Ponts cu dublă diplomă, cu un masterat în România în Proiectarea Construcțiilor în Zone Seismice. În ultimul an a îmbinat  mediul academic cu cel profesional, realizând un stagiu în cadrul unei firme de construcții din domeniul nuclear. Spune că întotdeauna a fost fascinată de domeniul construcțiilor, iar posibilitatea de a îmbina pasiunea cu perfecțiunea acestui mediu este exact ceea ce și-a dorit. 

 Andreea Valentina IonescuAndreea, cu ce te ocupi și în ce proiecte te-ai implicat în LSRS?

Am intrat în contact cu LSRS Franța la petrecerile pe care aceasta le organiza pentru studenții nou-veniți. Decizia de a mă implica în cadrul acestei organizații a venit în urma proiectului Bazele unei prezentări de succes. Motivația și armonia membrilor m-au determinat să îmi doresc să fac parte din această familie. În cadrul LSRS Franța sunt Consilier Informare, ocupându-mă de tot ceea ce înseamnă studenți nou-veniți, întrebări și curiozități despre viața și studiul în Franța. În paralel, ajut la realizarea și dezvoltarea celorlalte proiecte, în limita timpului și posibilităților mele.

Cât timp aloci săptămânal voluntariatului LSRS?

Este destul de dificil să răspund la această întrebare. A fi voluntar nu înseamnă a-ți aloca un anumit număr de ore pentru activitățile Ligii; aloc atât timp cât este necesar pentru a duce la finalizare proiectele. Depinde foarte mult de proiecte și de perioada anului. Încă sunt nouă în Ligă, dar până acum am făcut fața provocărilor.

Ce îți place în LSRS?

Totul, de la comunicarea dintre membri până la frumusețea și motivația voluntarilor!

Ai fost aleasă voluntarul nou al lunii mai în filiala ta. Ce înseamnă aceasta pentru tine?

Înseamnă foarte mult pentru mine, îmi întărește mândria de a fi voluntar LSRS, și totodată, mă ambiționează să fac mai mult și mai bine, deoarece știm că întotdeauna este loc pentru așa ceva. Prin această cale aș dori sa le mulțumesc foarte mult celor care m-au nominalizat!

Un gând pentru voluntarii LSRS?

Încercați sa fiți mai buni și veți reuși! Sunteți tineri, aveți energia și puterea de a schimba!