Voluntarul Nou al lunii Octombrie : Evelyn Bobocea, LSRS Norvegia

  1. Acasă
  2. Blog
  3. Voluntarul Nou al lunii Octombrie : Evelyn Bobocea, LSRS Norvegia

Evelyn Bobocea este masterandă la universitatea din Oslo în domeniul finanțelor și face parte din filiala LSRS Norvegia. Fire dinamică şi iubitoare de nou, Evelyn este pasionată de actorie, dar iubeşte şi literatura, limbile străine şi matematica. Motto-ul după care se ghidează este „ Ai reușit, continuă! N-ai reușit, continuă!”, și crede în valori primordiale precum adevărul, onestitatea și demnitatea. De aceea, visul său este de a înființa o fundație pentru a da o nouă șansă persoanelor cu diferite probleme. Să o cunoaștem mai bine pe Evelyn într-un scurt interviu.

EvelynBoboceaExperiența LSRS! Cu ce te ocupi și în ce proiecte te-ai implicat?

În LSRS fac parte din campania de recrutare timpurie a toamnei 2013 pentru filiala Norvegia. M-a atras ideea de a face parte din LSRS deoarece îmi place să fiu proactivă și să am diversitate în preocupări. De asemenea și pentru că am cochetat în trecut cu voluntariatul în asociația studențească DaAfaceri din București și cred că pot să-mi folosesc experiența acumulată în activitatea mea din LSRS Norvegia. În prezent, sunt în departamentul de Relații Externe al LSRS Norvegia și am organizat evenimentul CV Seminar care a avut loc pe 20 septembrie 2013. M-am implicat și în partea organizatorică a proiectului BI-nner care a presupus organizarea unei cine tradiționale românești la BI Norwegian Business School, desfășurată pe 8 octombrie 2013, în colaborare cu Ambasada României în Regatul Norvegiei.

Ce îți place în LSRS?

 În opinia mea, meritul de căpătâi al LSRS este că facilitează închegarea comunității de români din străinătate, fie că vorbim de studenți sau de persoane care nu mai dezvoltă activități de studiu, fapt care mă atrage cel mai mult deoarece potențează creșterea LSRS ca organizație. Un alt aspect pozitiv este interacțiunea plăcută cu membrii care face ca fiecare întâlnire sau simplă conversație pe Skype sau Facebook să îți transmită și să te învețe întotdeauna lucruri noi. Și nu în ultimul rând, mă simt foarte norocoasă de a fi fost cumva sub „tutela” Cristinei Moldovan în pașii de început la LSRS, dat fiind faptul că recomandările ei au reușit să mă ajute în a-mi contura o structură mult mai clară a ceea ce doresc să întreprind ca voluntar, dar și a modului de abordare al traseului profesional pentru viitorul apropiat.

Ai fost aleasă Voluntarul nou al lunii octombrie în filiala ta, ce înseamnă acest lucru pentru tine?

Să fiu Voluntarul lunii din Filiale este măgulitor pentru mine. În primul rând, este o recunoaștere a meritelor, chiar și a celor mici, cum e cazul de față, având în vedere că palmaresul realizărilor mele în LSRS este la început de drum. În al doilea rând, este un imbold pozitiv în a continua să construiesc pentru LSRS prin toate acțiunile mele. Și bineînțeles, este o cale de a interacționa și cu membrii din sediul central al LSRS și de a le arăta macar un crâmpei din personalitatea mea și din activitatea mea ca membru.