Wall Street: Șase realități despre românii care studiază în străinătate. Pentru câți bani s-ar întoarce în țară?

  1. Acasă
  2. LSRS în presă
  3. Wall Street: Șase realități despre românii care studiază în străinătate. Pentru câți bani s-ar întoarce în țară?

in ce in ce mai multi tineri romani aleg sa plece din Romania si sa mearga in stainatate la o universitate, datorita ofertei educationale de care se pot bucura acolo. Aproximativ 30% dintre acestia s-ar intoarce insa sa munceasca in Romania, in principal, pentru a fi aproape de familie si prieteni. Afla insa care sunt sumele pentru care tinerii ar reveni in Romania, potrivit unui sondaj LSRS.

Cele mai importante motive pentru care tinerii aleg sa studieze in strainatate

Motivele pentru care tinerii aleg sa studieze peste hotare sunt, in primul rand, oferta educationala a universitatilor din strainatate (pentru 63% este un factor foarte important, iar pentru 21% unul important) si cunoasterea unei alte societati/culturi (pentru 49% este foarte important, iar pentru 30% important), dar si prestigiul universitatilor de peste hotare (47%, respectiv 33%) si perspectiva exersarii unei limbi straine (44%, respectiv 28%).

Sfatul celor din anturajul apropiat este un motiv mai putin important decat cele deja mentionate.

Sondajul „Tinerii romani si studiile in strainatate. Experiente si Perspective” a fost derulat de Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) in perioada 23 aprilie-24 mai 2012 pe un esantion de 1.061 de persoane.

Articol publicat pe Wall-street.ro